Sağlık-Sen Adana Şubesi Teşkilat Buluşması yapıldı

Sağlık Yayın: 23 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 23.11.2021 12:26:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
267 okunma
Google News

Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen Teşkilat Buluşması Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve teşkilat mensupları katıldı.

Genel Sekreter Baki: Çalışanlarımızın Emeklerinin Zayi Edilmesine Asla Fırsat Vermeyeceğiz.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, sendikal mücadelede Memur-Sen’in önemine vurgu yaparak, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen, çeyrek asrı geride bırakan duruşuyla emek ve alın teri mücadelesinin bayraktarlığını yapıyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Haksızlığa ve adaletsizliğe asla müsamaha göstermedik, bundan sonrada göstermeyeceğiz. İnsanımıza sağlık hizmetini layıkıyla yerine getiren sağlık çalışanlarımızın emeklerinin zayi edilmesine asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi sorunların sağlık çalışanlarına tükenmişlik sendromu yaşattığını dile getiren Baki, “Yaşanan sorunlar yüzünden sağlık çalışanı istifaları giderek artıyor. Yetkililerin bir an önce yapması gereken sorunları çözecek adımları ivedi şekilde hayata geçirmektir. Bu adaletin ve vicdanın gereğidir” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Umudumuzu, Azmimizi ve İnancımızı Yolumuza Azık Ediyoruz.

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise tüm emekçiler için adil bir ücret ve alın terinin hakkını istediklerini belirterek, “Emek bizim medeniyetimizde en yüce değer olarak tanımlanır. Bizde Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak emek mücadelesinde, meşru zeminde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkını arıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarının karşısında haklarının teslim edilmesi için çalışıyoruz. Bu yolda önümüze çıkan engellere takılmadan, ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için mücadele ediyoruz. Emek azizdir. Elbette hakkaniyetli ücret ödenmesi gerekiyor. Ancak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğinin karşılığını paraya indirgemek, ücretle izaha çalışmak sağlık ordusunun emeğine ve mücadelesine haksızlık olur. Böyle bir emeğin hakkını teslim etmemek ise izah edilebilecek bir durum değildir” diye konmuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sendikacılık Sahada Yapılır

 

Teşkilat mensuplarına sahada verdikleri emekten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, esas sendikacılığın şubelerde yapıldığına inandıklarını söyledi. Temsilcilerden ve şube yönetiminden gelen sahadaki sorunların çözümü için mücadele verdiklerini ve bu talepleri yetkililerin önüne koyduklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

“Sendikacılık şubelerde yapılıyor, sendikacılık hastane koridorlarında yapılıyor, sendikacılık hemşire odalarında yapılıyor yani sendikacılık sahada yapılıyor. İşte Sağlık-Sen teşkilatı her zaman sahanın nabzını tutarak mücadele ediyor. Bir hemşire arkadaşın derdi olduğunda ilk gideceği kişi temsilci arkadaşlarımızdır. Sizlerden gelen bilgiler yetkililerin önüne gidiyor. Yaptığınız işin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.”

Adana Şube Başkanı Nennioğlu: Bir ve Beraber Olduğumuz Sürece Her Türlü Engeli Aşarız.

 

Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Sendikacılık bir meslek değil, sendikacılık bir heves işi de değil.  Ahlaklı, cesur ve imanlı kişilerin işidir sendikacılık. Zor, ama değerli uğraştır. Yatarak, uğraşmadan, emek vermeden sendikacılık yapılamaz. Tabandan koparak, çalışanların dertlerini bilmeden sendikacılık yapılamaz. Mücadele etmeden haklarımızı almak mümkün değildir. Tüm memurları birleşmeye çağırıyoruz. Elimizde büyük güç var, bu güç bizim imanımız ve birlikteliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece her türlü engeli aşarız” dedi.

 

Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret

Teşkilat Buluşması öncesinde Adana’da temaslarda bulunan Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’i ziyaret etti.

Ardından heyet, Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op, Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, 112 İl Ambulans Başhekimi Dr. Nihat Tandoğan, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.