Kul Gökhan : “ Engeller aşılmak içindir ; takılmak için değil”

Müzik yönetmeni ve ses sanatçısı ayrıca aranjor ve bağlama virütiözü bestekar Gökhan Karabacak Yetiş Haberci Gazetesine konuştu.

Yayın: 24 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 24.05.2020 13:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
1586 okunma
Google News

Ropörtaj : Hüseyin Yetiş

Hayatın tüm yükünü omuzlarına taşıdı. Yoksulluğu, hayatın acılarını yüreğinde hep yaşadı. Dürüstlük ve doğruluktan asla ayrılmadı. Kapısına gelen yetenekli ve yoksul insanlara her zaman yüreğini açtı.  Azmi ve yeteneğini her daim hayatına rehber etti. Her zaman ünlü ve yetenekli ses sanatçılarını kendisine örnek aldı.  İyi niyeti çok su istimal edilmesine rağmen  hayat dersi alarak çok ama çok çalışması sonrasında Türkiye’nin marka olmuş ünlü ses sanatçılarına Müzik yönetmenliği ,  aranjor ve bağlama virütiözlüğü bestekarlık yaptı. Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu ile 15 sene sahne aldı. Yıldız Tilbe , Hakan Altun,  Cengiz İmren,  Cengiz Kurtoğlu,  Ferdi Tayfur , İbrahim Tatlıses,  Can sever,  İntizar,  Yusuf Harputlu,  Ferman Akdeniz , Hakkı Bulut, Cimilli İbo , İsmail Türüt, Bülent Serttaş ve bir çok ünlü isimle çalıştı. Namı değer gavurdağlı Gökhan Karabacak (Kul Gökhan) Yetiş Haberci Gazetesine  samimi açıklamalarda bulundu. 

 

Gökhan Karabacak kimdir?

Gaziantep'te doğdum. İslahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Fevzipaşa köyünde dünyaya geldim. ve 14 yaşında Mersin'e taşınmış restaurantlarda Klavye çalmaya başladım. Gaziantep Üniversitesi’nde Konservatuvar okudum. Bu arada ile birlikte müzik hayatına atıldım. Ve sonra ünlü bağlamacıları dinleyip görüp onlara özendim.

Sanat yaşantınızdan bahsedermisiniz?

Yıllardır ünlü sanatçıların şeflik yaptım.  3000 tane yakın albümde imzam var.  İyilik yapmayı seven ve işini sağlam yapan Aranjör , yönetmen , Bestekar,  bağlama virtüözü ve ses sanatçısıyım. Sanat yaşantıma başlarken saz çalmaya başladım. Uzun bir gayretten sonra ve sabırdan sonra ve çabadan sonra çok sevdiğim Cengiz Kurtoğlu ile 15 sene sahne paylaştım. Sahne şefi vokalisti ve bağlamacısı olarak İstanbul piyasasına girdim.  Bunun yanı sıra  sevgili Burhan Çaçan'ın albümüne “Kurşunlara Gelesin” şarkısını  çalarak stüdyolar da nam saldım. Büyük bir şirket kurdum. Bir çok  sanatçı ile  albüm yaptım . Bir marka olmaya çaba gösterdim. Hiçbir zaman garibanları ve yoksulları kapımdan çevirmedim. Hepsini el uzattım. Ve televizyonlarda saz ve sanat yarışmalarında 1. Olarak başarılı olmuş plaketler aldım. Çok değer verdiğim Yıldız Tilbe , Hakan Altun,  Cengiz İmren,  Cengiz Kurtoğlu,  Ferdi Tayfur , İbrahim Tatlıses,  Can sever,  İntizar,  Yusuf Harputlu,  Ferman Akdeniz , Hakkı Bulut,  Cimilli İbo , İsmail Türüt,  Bülent Serttaş ve ismini sayamadığımız bir çok ünlü sanatçı ile çalıştım.  Ve albümlerine imza attım.

 

Aile yaşamın nasıl. Bu kadar iş ve yoğun çalışma arasında nasıl hayata tutunuyorsunuz. ?

 

 

Çocukluğumda hayatın yükü  hep omuzlarımızdaydı. Babam ve  annem ayrılmışlardı. Bu nedenle  babasız büyüdüm.Bu nedenle babası ve annesi ayrı olan bir kardeşin olarak zaman zaman çok acı çektim. Ve bu çakal alemde sırtımdan  çok vuruldum. Ama mücadeleden asla vazgeçmedim.Hep  ayakta durdum. Bana hayatımda güç veren eşime minnettarım. Kimseye taviz vermedim. Bazen  insanlar tarafından iyiliklerimiz  suistimal edilse de yine de vazgeçmeden  iş ve sanat dünyasında ünlü bir sanatçı olma yolunda çalışmam devam etmektedir.

Hayatta amacınız   nedir?

Benim en önemli hedefim Müzik hayatında daima başarılı olup zirveye çıkmak ve yardıma muhtaç insanlara devamlı yardım eli uzatmaktır.

Sanat  yaşamınızda  kim yada kimleri örnek alıyorsunuz?

Sanat  yaşantımda bir çok sevdiğim arkadaşlarımız var. Orhan Canses kardeşim var. Çok sevdiğim aile dostum. Ancak benim en çok örnek aldığım çok sevdiğim büyüklerim İbrahim Tatlıses  karakter olarak ta  yıllardır aynı sahneleri paylaştığım çok sevdiğim ağabeyim Cengiz Kurtoğlu dur.

Günümüzde  müzik piyasasını   nasıl gözlemliyorsunuz?

Günümüzde sanat camiası bence çok berbat. İşi bilmeyenler her yerde. Ve işi önüne gelen sanatçı oluyor.  Eline mikrofon alıyor ve  bu durum  sanatın ve sanatçının önemini  azaltıyor. Ama  ben  her zaman iyi oldum sanatımda.

Başarılı bir Müzik yönetmeni ve ses sanatçısı ayrıca aranjor ve bağlama virütiözü olarak mesajınız  nedir?

Çok değerli kardeşim ve hemşerim. Sizinle tanıştığıma çok ama çok mutlu oldum. Sizleri çok ama çok seviyorum. Birlik ve dayanışma içerisinde zorluklara çözüm bulunacağını ümit ediyorum. Her daim yanındayım. Ancak, sesi yada yeteneği ile bir yerlere gelmeye çalışan , ekmeğini kazanmak için gecesini gündüzüne katan emektar kardeşlerim gelecekte bir yerlere gelmek istiyorlar ise çok ama çok çalışmalılar. Çok okumalı ve araştırmalılar. En iyisi olabilmek için çok çaba göstermeliler. Hayatta umudunu  kaybetmeden sevgiyle engelleri aşmasını bilmeliler. Bilmedikleri bir şeyi işi bilen büyüklerine sormalılar. Çünkü, engeller aşılmak içindir. Takılmak için değil.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.