Gayrimenkul ve emlak sektörü yeniden şekilleniyor

Gelişen teknolojiyle beraber Yapay zeka, Veri analitiği gibi teknolojik yenilikler birçok sektörü dönüştürürken, gayrimenkul sektörünü de yeniden şekillendiriyor.

Ekonomi Yayın: 26 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 26.10.2020 11:32:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
248 okunma
Google News

Proje pazarlama ve gayrimenkul yönetimi alanında hizmet verenKeypointGayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin,Covid-19 pandemisi ile beraber bir çok sektör gibi gayrimenkul ve emlak sektörünün de çok  hızlıbir şekildedijitalleştiğini belirtti. Bu dönüşümün sayısız yeni fikirleri ortaya çıkararak, hizmet kalitesini önemli ölçüde arttırdığını dile getiren Seçkin ‘’Gayrimenkul ve emlak sektörü COVID-19 pandemisi ile birlikte büyük bir dijital dönüşüm geçiriyor.Pandemi öncesinde de müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek adına teknolojiyi aktif olarak kullanıyorduk.Ancak pandemiyle beraber tüm sektör adına dijitalleşmenin önemi oldukça arttı. Şu anda sektörün hızla dijitalleştiğini ve sayısız yeni fikrin önünün açtığını görüyoruz.’’ dedi.

Gayrimenkul sektörünün,hizmet kalitesini daha yukarıya taşımak içinsürekli yeni projeler ürettiğini belirten Tarık Seçkin ‘’Gayrimenkul sektörünühem iş devamlılığını sağlamak, bunun yanında da müşterilerine her zamankinden daha iyi ve sorunsuz hizmet vermeyi hedefliyor. ‘’ dedi.

Dijitalleşmeninen büyük getirisinin müşteriyesunulan hizmet kalitesinin artması olduğunu dile getiren Seçkin‘’ Örnek vermek gerekirse, önceden ihtiyacınıza uygun gayrimenkulü bulmak nispeten daha yorucu bir faaliyetti.Şimdi ise sanal turlar veya videolar aracılığıyla çok daha konforlu bir hale geldi.Dijitalleşmenin getirdiği birçok yenilikle birlikte, fiziki ziyaret sayısınınazalarak verimliliğin önemli ölçüde arttığını söyleyebiliriz.Dijital kolaylıklar, müşterilerin birçok mülk ziyaretive müzakerelerden oluşan satın alma, kiralama süreçlerini çok daha kolay hale getirdi. Alıcılar, satıcılar ve kiracılar bu yaklaşımı kolayca benimsediler.COVID-19sektöre yeni zorluklar getirmesine rağmen, gayrimenkul sektörüyeni normaldeki zorluklarının üstesinden gelmek adına teknoloji odaklı ve yaratıcı çözümler üretiyor. Gayrimenkulde dijitalleşme, sektörü temelli olarak değiştirmeye hazırlanıyor.’’dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.