"EĞİTİMİN ”DOĞA”SINDA VARIZ”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Adana Kampüsü dünya standartlarında eğitim sunmaya, gelişime ve geliştirmeye katkı sağlarken, “yeni nesil eğitim” felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireylerini bugünden yetiştiriyor.

Eğitim Yayın: 26 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 26.10.2020 09:31:43
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
265 okunma
Google News

İTÜ ETA vakfına devredilmesiyle beraber geçirdiği sıkıntılı süreçleri atlatan Doğa Koleji yeni işletmecisi Halil Gürsoy’la beraber eğitime kaldığı yerden tam gaz devam etmeye başladı. İlk olarak mağduriyet yaşayan öğretmen ve velilerin mağduriyetlerini gideren Doğa Koleji kendine inanları yarı yolda bırakmadı ve temelinde güven olduğunu ispat etti. Yeni kadrosuyla Covid 19 hastalığı süresince verilen uzaktan eğitimi daha iyi noktalara getirerek öğrencilerine nasıl daha faydalı olabilecekleri üzerinde gayret  gösteren Doğa Kolej  bu sıkıntılı süreci nasıl en hafif hasarla nasıl atlatabileceklerinin çalışmalarını sürdürüyor.

COŞKU, SEVİNÇ VE GURUR BİR ARADA YAŞANDI

uzman psikologlarla öğretmenleri düzenlenen  bir panelde bir araya getirmenin coşkusu, heyecanı, sevinç ve gururunu yaşayan Doğa Koleji Adana Kampüsü  yetkilileri   bir  panel  ve resital sundu. Coşku, sevinç ve gururun bir arada yaşandığı paneli öğrenci ve müzik öğretmenlerinin sunarken ; Eğitim seminerleri organizatörü Kadriye Eroğlu’nun hazırladığı organizasyonda Uzman Psikologlar Hatice Ertuğrul ve Dicle Üniversitesi Pskoloji Bölimü Ana Bilim Dalı Başkanı Yunus Emre Ayna eşliğinde bu zorlu süreçte hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin yaşayabileceği ruhsal durumlarla nasıl baş edilebileceği hakkında bilgiler verdi.

“EĞİTİMİN DOĞA’SINDA EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE VARIZ”

 

Düzenlenen panel sırasında bir açıklama yapan Doğa Koleji Adana Kampüsü Müdiresi  Ferda Bozkaya, 6 yıldır bünyesinde olduğum Doğa Koleji’nin Adana Kampüsünde 2018’ten bu yana kampüs müdürü olarak görev yaptığını ifade etti. Kısa zaman önce zor bir süreç atlattıklarına  dikkat çeken Ferda Bozkaya , “ Ama bu zorlu süreç bize gösterdi ki eğitimin Doğa’sında en güçlü şekilde varız. Öğretmenlerimizi özverisi öğrencilerimizin azmi ve bağlılığı velilerimizin güveni ve duyarlılığı sayesinde bu süreci en az hasarla atlatarak Doğa Koleji’nin eğitimin vazgeçilmezlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladık. O zorlu şartlarda dahi eğitime gönülden bağlı nitelikli kadromuz sayesinde öğrencilerimiz sınavlarda çok büyük başarılara imza attı. Öncelikle o sıkıntılı süreçte bizlerle kenetlenen, bir olan tüm öğrenci öğretmen ve velilerime çok teşekkür ediyorum. Gelinen son noktada ise bildiğiniz gibi Doğa Koleji İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan ETA Vakfı’na devredildi. Bu hepimiz açısından sevindirici bir gelişme. Çünkü eğitim öğretim noktasında artık daha akademik daha profesyonel ve sektörün en güçlüsüyüz. Sunulacak fırsatlar verilecek imkanlar daha fazla. Mart ayından itibaren de işletmesi Uzman Dr Halil Gürsoy’a verilen kolejimiz Halil hocamızın yüksek öngörüsü, farklı bakış açısı, eğitime verdiği gönlü ile geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Şu an 100’ü aşkın alanında uzman eğitim kadrosuyla anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi, fen ve teknoloji lisesi ve fen lisesiyle; 1000’ e yakın öğrencisine tüm sınıflarda eğitim veren okulumuz gençlerimizi geleceğe tam donanımlı şekilde hazırlamaya devam ediyor.” Dedi.

” EĞİTİMDE YENİLİKLERE İMZA ATIYORUZ”

 Uzaktan eğitim sürecinde bile hali hazırda kullanıyor oldukları dijital platformun  e-doğa sitesi sayesinde süreci en iyi şekilde yöneterek minimum hasarla atlatan nadir kurumlardan birisi olduklarını  belirten Ferda Bozkaya ,” Eğitimde yeniliklere imza atıyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz ekoloji derslerinde, öğrenciler toprağı tanıyor, kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri hasat edip nasıl değerlendirebilecekleri konusunda uygulamalı olarak eğitim alıyor. Çevreye, insana, hayvana kısacası “doğa’ya” saygılı; geleceğe her şartta ayak uydurabilecek nesiller yetiştiriyoruz. İlk okuldan liseye kadar verdiğimiz İngilizce derslerimizle lise sonuna kadar her öğrencimizin ingilizce seviyesini “advanced” düzeyine taşımaya gayret ediyor, Öğrencilerimizin çağdaş geleceğe ve modern dünyaya tam olarak hazır olması adına her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimize daha bir çok imkan sunarak ve çeşitli fırsatlar yaratarak onları hayatın şartlarına karşı hazırlıyor ve önüne çıkacak her engeli aşabilecek güçlü bireyler olmasına gayret ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

BOZKAYA; OKULUMUZUN OLANAKLARINI GÖRMEYE HERKESİ BEKLİYORUZ.

 

“Biz Doğa’yız, eğitimin Doğa’sında varız…”  diye konuşan Ferda Bozkaya, “ Bu gün de burada öğretmenlerimiz ve uzman doktorlarımız eşliğinde uzaktan eğitim sürecinde ve bundan sonrasında öğrencilerimize en kaliteli eğitimi nasıl sorunsuz bir şekilde aktarmalıyız noktasında bilgi alışverişi sağlıyoruz. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm velileri okulumuzun olanaklarını görmeye, bizlerle tanışmaya bekliyoruz.” dedi. Oldukça coşkulu geçen Panel plaket takdimleriyle son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.