Ahmet Yarar : ‘Vakit geçirmeden unvan sınavı açılmalıdır’

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 12.01.2022 12:20:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
232 okunma
Google News

AK Partili Seyhan Belediye Meclis Üyesi Yarar, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının açılmaması nedeniyle belediye personelinin mağdur edilmesine tepki gösterdi.

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yarar,  Seyhan Belediyesi’nde 3 yıldır unvan değişikliği sınavının yapılmaması nedeniyle çalışanların mağdur edildiğini belirterek, “Bir an önce hali hazırdaki kadrolar ve ihtiyaca binaen ihdas edilecek yeni kadrolar için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmalı” dedi.

Seyhan Belediye Meclisi Belediye Başkanı Akif Kemal Akay başkanlığında yapıldı. Söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yarar, herkesin yeni yılını kutlayarak, “Özellikle 2022 yılının başta Adanalı hemşehrilerim olmak üzere ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.  Sözlerine, “Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılındayız. Bu vesile ile cennet vatanımız için şahadet mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun” diyerek devam eden Meclis Üyesi Yarar, son 3 yıldır Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmaması nedeniyle belediye personelinin mağdur edildiğini ifade etti. Vakit geçirilmeden unvan değişikliği sınavının açılmasını isteyen Yarar şunları söyledi:“Anayasamızın 49.maddesinde; ‘devlet çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışmaları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.’ denmiştir.Yine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki kariyer ilkesi; ‘Devlet memurlarına yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağlamaktır.’

Liyakat ilkesi ise;‘Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır’ şeklinde izah edilmiştir.30 Mart 2021 tarihinde yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının düzenli olarak yapılması hakkında karar alınmıştı.Belediyemiz, en son 13 Haziran 2019 tarihinde düzenlene unvan değişikliği sınavına katılım göstermiştir. Bu sınavın üzerinden de 3 yıl geçtiği görülmekte, bahse konu karara mugayir bir durumun oluştuğu anlaşılmaktadır.Arz ettiğim mer’i mevzuattan da anlaşılacağı üzere belediyemiz yönetimine düşen vakit kaybetmeden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını açarak memur arkadaşlarımızın önündeki bu tıkanıklığı gidermektir. İnsan kaynağımızın etkin ve verimli şekilde kullanılması için kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen memur arkadaşlarımızı motive etmemiz, onların gelişiminde olumlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, emek sarf etmiş, alanında uzmanlaşmış bu arkadaşlarımızın hakları olan mühendislik, teknisyenlik benzeri kadrolarına atayarak, uzmanlık alanlarına uygun şekilde görevlendirmek belediyemiz işlerinin yürütülmesinde faydalı olacaktır. 3 Eylül 2021’de belediye meclisimiz tarafından çeşitli kadrolar ihdas edilmiştir.Hali hazırdaki kadrolar ve ihtiyaca binaen ihdas edilecek yeni kadrolar için vakit kaybetmeden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılması hususunu arz eder, saygılar sunarım.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.