Adana Türk Ocağı: “Azerbaycan’ın Savunmadan Saldırıya Geçmesinin Vakti Gelmiştir.”

Azerbaycan’a saldıran Ermenistan’ı kınayan Adana Türk Ocakları ; Azerbaycan ve Türkiye olarak “İki devlet bir millet” anlayışıyla tüm dünyaya ilan ederek Karabağ’ın Türk yurdu olduğunu ve Türk yurdu olarak kalacağını söyledi.

Gündem Yayın: 29 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 29.09.2020 02:24:09
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
775 okunma
Google News

Azerbaycan’a saldıran Ermenistan’ı kınayan Adana Türk Ocakları ; Azerbaycan ve Türkiye olarak “İki devlet bir millet” anlayışıyla tüm dünyaya ilan ederek  Karabağ’ın  Türk yurdu olduğunu ve Türk yurdu olarak kalacağını söyledi. 

“100 BİN ERMENİN ACİLEN SIRI DIŞI EDİLMELİ”

Türk Ocakları  Derneği Adana Şubesi Başkanı Ömer Volkan Çiçek, Azerbaycan’a saldıran Ermenistan’ı kınayarak ‘Azerbaycan’ın savunmadan saldırıya geçmesinin zamanı gelmiştir’ dedi.Başkan Ömer Volkan Çiçek ve yönetim kurulu üyeleri dün dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Çiçek burada yaptığı konuşmada ‘Cani Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ı ve Başbakanı Nikol Paşinyan’ı 28 yıldır sürdürdükleri işgale son vererek kadim Türk topraklarından çekilmeye ve derhal istifaya davet etti.. Ermenistan saldırılarına tepki olarak da ülkemize kaçak yollarla giren 100 bin Ermenin acilen sırı dışı edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Ömer Volkan Çiçek, “ Türkiye Cumhuriyeti için Azerbaycan’ın önemini Ulu Önder Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimizdir; kederi bizim kederimizdir” sözüyle ifade etmek yerinde olacaktır. Bugün Azerbaycan ve Türkiye olarak “İki devlet bir millet” anlayışıyla tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır” dedi.

 

                  “ERMENİLERİ  KATLİAMLARINDAN ÇOK İYİ TANIRIZ”

Ermenistan adıyla kurulmuş olan, tüm var oluşunu Türk düşmanlığı üzerine oturtmuş bir kukla devletin  insanlık suçu işleyerek Azerbaycanlı soydaşlarımıza asker sivil demeden saldırdığına dikkat çeken Başkanı Ömer Volkan Çiçek, “Bizler bu devleti 1915 olaylarından, Azerbaycan’a 1917 sonrası Rusya destekli saldırılarından, Hocalı katliamından, ASALA terör örgütü saldırılarından iyi tanırız. Geçmişi insanlık suçlarıyla dolu bu kukla terör devletinin bu suçları işlemeye 21. Yüzyılda da devam ettiğini üzüntüyle görmekteyiz.Yüz yıl önce Adanamızda yapılan katliamların bugün bile izlerini taşımaktayız. Kozan’da fırınlarda diri diri yakılan, Yeşiloba’da bir çiftliğe hapsedilip ateşe verilen ecdadımızın acısı dün gibi içimizi sızlatmaktadır. Ülkemizin her karış toprağı bu vb. Ermeni mezalimleriyle doludur. Ne yazık ki Ermenistan bugün de kardeş Azerbaycan’a karşı bu insanlık suçlarını sürdürmektedir. Tüm bu düşmanlıklarına rağmen Ermenistan’dan kaçak yollarla ülkemize gelerek çalışan yaklaşık yüz bin Ermeni göçmeni bulunmaktadır. Bu Ermeniler de sınır komşumuz olan birçok millet gibi Türk milletine sığınmıştır. Türk milletinin bu hoşgörüsüne rağmen, Ermeni terör devleti tarafından 1992 yılında Hocalı’da 83’ü çocuk 106’sı kadın olmak kaydıyla toplam 613 Azerbaycan Türk’ü hunharca katledilmiştir. Yine Ermeni diasporası tarafından yönetilen ASALA terör örgütünün Türk diplomatlara gerçekleştirdiği suikastlar hafızalardaki yerini korumaktadır.Bugün hala işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesi, Azerbaycan Türklüğünün kadim yurdudur. Bugüne kadar Ermenistan’ın mütecaviz saldırılarına karşın, Azerbaycan savunma durumunda iken, artık savunmadan saldırıya geçerek Türk topraklarını işgalden kurtarmasının vakti gelmiştir. 28 yıldır Karabağ’da yapılan katliamlara ve işgale seyirci kalan emperyalist güçlerin 21’inci yüzyılda hala sessizliğini koruması bu kukla devletin arkasında kimlerin olduğunu ortaya koymaktadır.” Dedi.

“YAPILAM SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Kardeş Azerbaycan’a yapılan hain saldırıyı Adana Türk Ocağı olarak şiddetle lanetlediklerini, belirten Ömer Volkan Çiçek, Türk milleti olarak bu saldırı karşısında her koşulda bütün varlığımızla Can Azerbaycan’ın yanındayız.Bakü Fatihi Nuri Paşa 102 yıl önce 15 Eylül 1918’de Ermeni Çeteleri ve Bolşevik birliklerinden Bakü’yü nasıl temizlediyse bugün de bir Nuri Paşa çıkacak ve Karabağ’ı Ermeni işgalinden kurtaracaktır. Cani Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı ArmenSarkisyan’ı ve Başbakanı NikolPaşinyan’ı 28 yıldır sürdürdükleri işgale son vererek kadim Türk topraklarından çekilmeye ve derhal istifaya davet ediyoruz. Ermenistan saldırılarına tepki olarak da ülkemize kaçak yollarla giren 100 bin Ermeninin acilen sınır dışı edilmesi gerekmektedir.Türkiye Cumhuriyeti için Azerbaycan’ın önemini Ulu Önder Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz; kederi bizim kederimizdir.” sözüyle ifade etmek yerinde olacaktır. Bugün Azerbaycan ve Türkiye olarak “İki devlet bir millet!” anlayışıyla tüm dünyaya ilan ediyoruz ki: Karabağ Türk’tür, Türk kalacak. “ Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.